06-20534835

Acteren en leren

Welke rol speelt toneel?

Toneel geeft mensen plezier en inzicht: dat is Ernst´s visie en voor hem een groot goed. Acteren is immers: “mensen vermaken”. Als hij acteert, vergroot hij kwaliteiten van zichzelf uit (enthousiasme, gevatheid, humor, spitsvondigheid); dat zorgt voor interactie met de zaal en voor plezier.

Tegelijkertijd schept een rol de nodige afstand en beschouwing. Daardoor kan Ernst in zijn rollen als bijvoorbeeld Guido, Marco, Richard of Henriette dichterbij komen dan wanneer hij, als Ernst, iemand benadert.

Dat maakt het acteren binnen een entertrainment tot een metaconstructie die leidt tot verassende inzichten en ervaringen. Door emoties sterker aan te zetten en mee te gaan in de emotie van de ander, daagt Ernst uit, prikkelt hij de fantasie en maakt hij zaken zichtbaar. In een rol kun je meer zeggen!

Ernst laat mensen ervaren of dat wat ze weten, ze ook doen. Hij spiegelt en daagt uit en doet dat met respect en vanuit een positieve intentie!

Acteren en trainen - Totaalconcept

Tijdens een entertrainment werkt Ernst aan een flow in de zaal! De deelnemers kunnen samen lachen, vaak om zichzelf. Er ontstaat een sfeer van openheid, omdat Ernst zich kwetsbaar durft op te stellen. Zo zorgt hij voor veiligheid, zodat mensen kwetsbaar kunnen zijn. Er ontstaat verbinding. Samenzang kan daarbij helpen, onder het motto: alleen als je het leuk vindt, doe je mee.

In de sfeer die dan ontstaat zijn mensen vindingrijk! Ernst ook en hij is super gefocust op het te behalen resultaat. Door de flow en de reacties uit de zaal wordt hij ad rem en ontstaan hilarische situaties uit improvisaties.

Ernst doet en zegt onverwachte dingen, waardoor hij het publiek uit haar comfortzone haalt. Doordat hij de linker- en de rechterhersenhelft aanspreekt, ontstaat er verbinding tussen hoofd, handen en hart bij het publiek.

Zo zorgt hij voor beweging, ontwikkeling en groei en bruist het van energie.

>>Acting

Ik help u graag verder!
Ik help u graag verder!
neem contact op