06-20534835

Ernst Reichrath

open en enthousiast

Voor Ernst is met plezier leren een hoog goed. Plezier bevordert immers de kwaliteit van wat je doet! Wie met plezier in zijn werk en het leven staat, levert naar zijn idee waardevolle bijdrages. Groeien is voor hem ook plezier. Als er passie en plezier is, gaan de dingen als vanzelf! Vanuit die passie voor zijn werk helpt hij anderen hun eigen passie te (her)vinden. Hij creëert een open leeromgeving en laat mensen ervaren dat leren leuk is. Vanuit een scherpe intuïtie en door vertrouwenwekkend te zijn, raakt hij mensen in hun hart en schudt hij ze wakker, zodat ze nieuwe inzichten en ideeën opdoen.

Persoonlijke waarden die Ernst meebrengt in zijn werk en leven zijn: 

  • Eerlijkheid(openhartig en professioneel zijn: niet politiek en omslachtig)
  • Enthousiast (inspireren, toegewijd zijn, raken en aanraken )
  • Ehrgeizig, zijn Duitse roots (perfectionistisch, resultaatgericht en doelgericht)
  • Evenwaardig (kwetsbaarheid, respectvol, ontvankelijk en vertrouwenwekkend)
  • Energiek/gedreven (eigenzinnig, niet zoals de middenmoot en dynamisch)
  • Eenduidig (open, helder in feedback, verhelderend en confronterend)

Iets over Ernst's achtergrond

Zijn roots liggen in Limburg en in de horeca. Dat maakte dat zijn talent als gastheer en zijn commercieel talent zich al snel ontwikkelden. Ook een vader met een Duitse achtergrond bepaalt een deel van hoe Ernst is. Arbeidsethos, discipline en resultaatgericht hard werken, zijn invloeden die van hem komen. Zijn moeder heeft het gevoel voor dramatisch talent gevoed en heeft de causeur in hem vorm gegeven. Veel heeft Ernst geleerd van zijn vrienden en zijn relaties. Zij hebben uiteindelijk ervoor gezorgd dat hij zich heeft ontwikkeld tot een luisteraar. De grootste invloed op Ernst als coach hebben zijn twee zoons, Niels en Tim, gehad.

Van groot belang voor zijn ontwikkeling is ook de opleiding tot Agogisch Toneelkunstenaar geweest. Op de Toneelacademie ontdekte en ontwikkelde hij zijn identiteit en kracht als speler/performer. Samen met de ervaring als docent Nederlands,  kreeg zijn didactische vorming richting. Na zijn opleiding Nederlands en zijn opleiding aan de Toneelacademie heeft Ernst ruime werkervaring opgedaan als docent in de vakgebieden Nederlands, Drama en Maatschappij Leer. Ook heeft hij ervaring als acteur en regisseur.

Zijn opleiding als trainer en (personal) coach heeft hij mogen genieten binnen Cat Consultants, een commercieel trainingsbureau, waarmee hij in 1994 in contact kwam en waar hij in 1995 startte als trainer. In 1999 richtte hij zijn eigen BV op met als resultaat ACTER Entertrainment in 2004.

Naast zijn opleidingen is het leven zelf een belangrijke leerschool voor Ernst.  Na veel geluk en de nodige crises woont en leeft hij nu samen met Marc: de liefde van zijn leven.

>>Ernst Reichrath

Ik help u graag verder!
Ik help u graag verder!
neem contact op